2011. június 30., csütörtök

Benedek Elek: A szolgaságtól a szabadságig - Jelenlegi ára: 1 870 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! A szolgaságtól a szabadságigA könyv listaára: 2282 Ft. Leírás:
A millenniumi időszak históriai ismeretterjesztő kiadványainak reprezentáns darabja volt Benedek Elek kétkötetes műve, amely 1898-ban látott napvilágot az Athenaeum Kiadónál. E nagyszabású monográfia első kötete, mely a honfoglalástól az 1848-as szabadságharcig ad nagy ívű áttekintést a nemzeti történelem fordulópont jelentőségű eseményeiről, illetve a földműves nép, a jobbágyság küzdelmeiről, azaz a történelmi perspektívába állított népsorsról. Benedek Elek szerint a magyarság egyik alapvető jellemvonása a szabadságszeretet - ez kötetének eszmei kiindulópontja, hiszen mind a 896. év, mind az 1848/49-es esztendő sorsfordító eseménysorában az izzó szabadságszeretetben forrt össze az egész nemzet, és ennek kiteljesedését - írja a bevezetésben a szerző - az ezredév hozta el. Vagyis a kiegyezéssel és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttével öltött testet a Szabadság, Egyenlőség, Testvériség ideája. A honfoglalás és a 19. század közepe közti ezer év az író szerint azért volt kudarcokkal, bukásokkal terhes, mert az egynyelvű, egykultúrájú, egyhitű nép megosztott volt, nem lelkesítették közös vágyak, célok. A magának élő úr és a szintén magának élő paraszt ellentéte okozta a történelem megannyi tragédiáját, véres küzdelmét, áldatlan belső konfliktusát: a parasztlázadásokat és a megtorlásokat. Benedek Elek a föld népének históriáját írta meg tehát, épp azt akarva érzékeltetni: milyen drága és óvni való a sok-sok szenvedés után elért szabadság, egyenlőség. Plebejus-romantikus szemléletével a birtokos, úri osztályban nemcsak az elnyomót, de a hont védelmező kart, a nemzet édesatyját is látja, azt az osztályt, amely önmagán felülemelkedve 1848/49-ben önként mondott le kiváltságairól. A kötet terjedelmes anyagának periodizálása szintén romantikus jegyeket mutat: vagy az uralkodó, kimagasló egyéniségekhez kapcsolja a korfordulókat (pl. Szent László, Hunyadi János és Mátyás, Dózsa György stb. ), vagy a kataklizmaszerű rengésekhez (Az aranybulla A tatárjárás Mohács A kurucz világ Életünket és vérünket! stb. ). Sok tudománynépszerűsítő, sőt epikus elemet használva az érdekes epizódokban rejlő népnevelési lehetőségeket kiaknázva, a kultúrhistóriai részletekre is kitérve, a történelemalakító személyiségek szerepének nagy hangsúlyt adva, a társadalom mozgásaira is kellőképpen figyelve, erős népszeretettől áthatva, olvasmányos modorban beszéli el a 896-1848 közötti eseményeket. Jelen, illusztrációk nélküli kiadás az eredeti mű centenáriumán megjelent reprint kiadás szövegén alapul. (A magyar nép multja és jelene 199902167)ISBN: 978-963-299-012-5A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 870 Ft

Az aukció vége: 2011-07-02 09:18
. Benedek Elek: A szolgaságtól a szabadságig - Jelenlegi ára: 1 870 Ft

Fontos